Uitbetaling kinderbijslag

Kinderbijslag ontvangt u per kwartaal (3 maanden) en wordt na ieder kwartaal uitbetaald, aan het begin van het nieuwe kwartaal. Uw eerste kinderbijslag ontvangt u vanaf het eerste kwartaal na de geboorte van uw kind. De bedragen kinderbijslag worden bepaald naar aanleiding van de stand van zaken op de eerste dag van het nieuwe kwartaal.

Kwartalen beginnen achtereenvolgens op 1 januari 2014, 1 april 2014, 1 juli 2014 en 1 oktober 2014. Uitbetalingen worden gedaan rondom de 5e dag van een nieuw kwartaal.

De uitbetalingen van uw kinderbijslag kunnen verschillen van de streefdatum om verschillende redenen: de bankoverschrijving heeft vertraging door problemen bij de bank, de Sociale verzekeringsbank wil extra controle doen of het kan zijn dat de overheveling van de betaling tussen uw bank en de bankrekening van de SVB vertraging oploopt.

KwartaalKinderbijslag uitbetaald
Eerste kwartaal5 april
Tweede kwartaal5 juli
Derde kwartaal5 oktober
Vierde kwartaal5 januari

3 Reacties op Uitbetaling kinderbijslag

 1. sonia favie schreef:

  ik vind echt niet dat het kan dat het kinderbijslag in nederland minder zou worden !
  belgien en duitsland heben nau 3 keer zo veel als in nederland dat het naar de leeftijd terug gaat naar 0-5 hebben wij hier echt nix aan .

 2. sheila schreef:

  ik vind het wel belachelijk mensen hebben een dure maand achter de rug en hebben
  erop gerekent dat 1 januarie de kb op hun rekening staat ,

 3. andrea Renshof schreef:

  Hallo, ik vroeg me af of de kinderbijslag al uitbetaald is? Ik hoorde iets van een storing bij de postbank, is het nodig om hier achteraan te bellen? De kinderbijslag is nog niet op mijn ing reknr. gestort.

  vriendelijke groet,

  Andrea Renshof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>